Na začátku roku 2014 přede mnou stál čerstvě založený blog s nulovou návštěvností, závazek publikovat jeden článek týdně a odhodlání budovat vztah se čtenáři od prvního dne. Vytvořila jsem levný recept na digitální obsah, na kterém si pochutnává přes 500 000 lidí za měsíc, který servíruju s nejméně 20% mírou prokliku pravidelných newsletterů a který v podstatě sám prodává knížky, které jsem napsala. Ráda se o něj podělím – krok za krokem a bez odborných pojmů, neboť jim jako obyčejná domácí kuchařka stejně nerozumím.
Florentýna je matka čtyř dětí, pěti kuchařských knih a blogu Kuchařka pro dceru. Vystudovala statisticko-pojistné inženýrství a miluje matematiku. K vaření, psaní o jídle a vydávání knih se dostala spíš omylem, ale už jí to zůstalo. Ve svých receptech se snaží rozdávat kuchařské sebevědomí a vysvětlovat, co se děje v hrncích, pánvích a zapékacích nádobách.