Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

AI, současné výzvy e-businessu, SEO, retail marketing a další témata

 Autor: II
E-Business Forum opět přivede na podium hvězdy české e-commerce scény.
28. 8. 2023

Další ročník prestižní konference E-Business Forum proběhne 26. září. Program nabízí více než desítku přednášek a velkou debatu s hvězdami české e-commerce. Můžete si vychutnat i networking a after party s ochutnávkou vín v příjemném prostředí Comfort Hotel. Vstu­penky si můžete pořídit již dnes.  

Vybíráme z programu

Po rychlém růstu e-commerce segmentu, který umocnila koronavirová pandemie, přišlo výrazné zpomalení trhu v důsledku války na Ukrajině a ekonomické recese. Jak nenechat krizi potopit váš e-shop, ale i jak ustát abnormální růst, na který firma není připravena? To jsou hlavní témata debaty, během níž se o své zkušenosti podělí nejvýznamnějšími hráči české e-commerce scény: Martin Beháň (Rohlik.cz), Martin Kasa (Pilulka Lékárny), Simona Kijonková (Zásilkovna), Pavel Vopařil (Bonami.cz) a Václav Staněk (Vasky). VELKÁ DEBATA s osobnostmi e-commerce: Jak ustát rychlý růst i krizi

Do budoucnosti e-commerce a marketingové komunikace v době umělé inteligence nahlédne Jan Řezáč. Vizionářsky, strategicky a hlavně prakticky. Využívejte AI nástroje i ve svém podnikání. 

E-shop je tak silný, jak silný je jeho vztah se zákazníky. A to zejména v krizi. Radek Hrachovec z Voxwise vám prozradí, na jak malém procentu věrných zákazníků může záviset přežití byznysu. Na praktických příkladech vám pak ukáže, jak měřit a budovat loajalitu důležitých zákaznických skupin.

Ondřej Krátký ve své přednášce shrne deset let svého působení v Liftago. Jak ve společnosti čelili cenové válce s miliardovými hráči, covidu nebo vysoké inflaci? Vše se dozvíme, a navíc nám Ondřej představí zásadní novinku, kterou Liftago chystá.

Víte, jak je na tom vaše SEO? Vytěžujete ho na maximum nebo máte velké rezervy? Na kolik frází se rankujete? Rankujete se na ty správné fráze? Pokrýváte celý dataset všech relevantních frází? Jak jste na tom v porovnání s konkurencí? Na tyto klíčové otázky odpoví SEO konzultant Michal Binka. Podíváme se také na klíčové metriky a nástroje použít i na vyhodnocování dat.

Retail marketing, tedy reklama v místě prodeje, je i v onlinu dlouho etablovaný. Bohužel je běžné, že nákupní modely, možnosti cílení, dostupná data, proces objednání a realizace kampaně jsou daleko za možnostmi, které technologie dnes nabízí. Jak se přiblížit USA a západní Evropě, kde se situace rychle mění a prodej reklamy tvoří u tamějších retailerů významnou část zisku? To ve své prezentaci vysvětlí Matěj Novák, spoluzakladatel společnosti Cruxo.  Ukáže, jak vypadá situace na rozvinutých trzích, co nás čeká a co mají české e-shopy udělat pro to, aby vydělávaly na reklamě daleko více.

Neefektivní Facebook reklama může být mnohem více než jen o špatném cílení, nudné kreativitě nebo slabých textech. Existují faktory, které se skrývají mimo Facebook a mohou zásadním způsobem ovlivnit výkon vaší reklamy. Chyba může spočívat v marketingovém plánu, nedostatcích na webu nebo dokonce u konkurence. Představíme si osvědčené postupy, které vám pomohou odhalit, identifikovat a vylepšit výkon vaší reklamy na Facebooku. Přednáškou nás provede specialista na výkonnostní Facebook reklamu, Honza Bartoš.

O tom, jak pracovat se značkou a přenastavit přístup k e-commerce byznysu tak, aby přežil v příštích letech, bude společná přednáška Samuela Huby ze Shoptetu a Jiřího Jóna z Ogilvy.

Dark patterns nejsou v praxi nic neobvyklého. Ale jak být „dark“ a nedostat se do křížku se zákonem? Co vám ještě projde a z jakých praktik se už právníci nervózně potí? To vám ve své přednášce prakticky a srozumitelně osvětlí advokátka Petra Dolejšová a Ondřej Ilinčev z Ilincev scientific marketing.

A to není všechno. Dále se můžete těšit na Adrianu Jurdovou z Footshop, Adam Kolesu z Foodora, zástupce ze společnosti Barion a další. Kompletní program najdete na stránkách konference. Sledujte všechny novinky.

E-Business Forum se přesune do nových prostor, letos poprvé proběhne v příjemném prostředí hotelu Comfort v pražských Strašnicích. Využijte šanci na setkání s top osobnostmi české e-commerce, proberte aktuální trendy, vyměňujte si zkušenosti a diskutujte nad aktuálními i nadcházejícími trendy. Přihlásit se můžete zde

Zapište si do diáře:

E-Business Forum 2023

Kdy: 26. září od 9:00

Kde: Comfort Hotel v Praze

Čtěte dále

Odstartovaly nominace do ankety Křišťálová Lupa 2023

Jsme Internet Info

Podzim bude našlapaný akcemi, vyberte si…