Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

Josef Matějka (Nextech Ventures): S Golemem VR bychom rádi expandovali do světa

Kam své peníze investuje někdejší majitel e-shopu CZC.cz a proč věří virtuální realitě či technologiím internetu věcí? UVNITŘ: VIDEOROZHOVOR.
18. 9. 2018

„Zajímají mě technologie, mobily, elektroauta, virtuání realita, proto do těchto oblastí investuji,“ říká Josef Matějka, kterého donedávna český trh znal především jako zakladatele a majitele e-shopu CZC.cz. Po jeho prodeji se prostřednictvím firmy Nextech Ventures začal věnovat investicím do nadějných startupů.

Peníze vložil například do atrakce Golem VR, která v pražském hračkářství Hamleys uživatele provádí ve virtuální realitě starou Prahou. „S Golemem bychom rádi expandovali do dalších hračkáren Hamleys, ale i jinam do světa,“ říká Matějka.

Mezi jeho další investice patří mladá firma i-Smarties, která pracuje na projektu založeném na Bluetooth beaconech. „Je to z části sociální síť a z části marketingová platforma pro retailové podniky,“ popisuje projekt Matějka.

Co říká současnému stavu české e-commerce a probíhající konsolidaci e-shopů? Proč nevěří tomu, že virtuální realita pronikne do domácí zábavy? A jak by se u něj měly startupy ucházet o investici?

Podívejte se na náš videorozhovor:

Rozhovory vznikají ve spolupráci s Asociací pro elektronickou komerci (APEK).

Josef Matějka vystoupí na letošní konferenci E-Business Forum, která se koná 25. září. 

Tento článek vyšel na serveru Lupa.cz.

Čtěte dále

Ivan Kuckir: Chtěl jsem si jen něco naprogramovat, teď…

Kodi Foster: hvězda letošního Czech Internet Fora

Videorozhovor: Tomáš Čupr: Rohlík.cz se rozšíří do Maďarska…