Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

Martin Kasa (Pilulka.cz): Některé lékárny pořád nepochopily, že jsou tady pro pacienty

Myslím, že v následujících letech se dočkáme toho, že se online budou prodávat i léky na předpis, věří spoluzakladatel (nejen) online lékárny Pilulka.cz.
24. 8. 2018

Když jsme začínali, nebyla na českém trhu v oblasti online lékáren moc velká konkurence. Od té doby se situace změnila, dnes je konkurence silná a trh je napnutý, říká podnikatel Martin Kasa. Před pěti lety s bratrem Petrem, se kterým už v 90. letech založili e-shop Kasa.cz, spustil online lékárnu Pilulka.cz, která se snaží prosadit na trhu prodeje léků a léčiv.

Z prostředí e-commerce si podle svých slov do farmacie přinesl zásadu, že se služby musí řídit zákazníkem. Tento pohled podle něj dodnes není v lékárnách úplně obvyklý. „Málo lékárníků obejde táru a jde se podívat zepředu, jak lékárna vypadá z pohledu pacienta,“ popisuje.

Síť Pilulka, která kromě online prodeje stojí na kamenných lékárnách, podle něj v loňském roce dosáhla tržeb přes miliardu korun a daří se jí růst při zachování mírného zisku. „Zakládáme teď pobočku v Rumunsku a ještě v letošním roce tam chceme spustit online prodej pro koncové spotřebitele,“ odhaluje také plány na založení první zahraniční pobočky Pilulky.

Jak se dívá na elektronické recepty? Kdy se v Česku začnou přes internet prodávat i léky na předpis? A můžeme ve zdravotnictví brzy čekat technologickou revoluci? O tom mluví v dalším ze série videorozhovorů, které připravujeme ve spolupráci s Asociací pro elektronickou komerci (APEK):

S osobnostmi české e-commerce scény se můžete osobně setkat 25. září na konferenci E-Business Forum 2018.

Tento článek vyšel na webu Lupa.cz.

Čtěte dále

Václav Štrupl (Miton): Můžete konkurovat i Amazonu, když si…

Rozhovor a pozvánka na PR Summit s Janem Kučmášem

Videorozhovor: Martin Rozhoň (Vivantis): Skupina Vivantis…