Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

Nástup AI připomíná první fázi průmyslové revoluce. Jak generátory změní novinařinu?

 Autor: II
Umělá inteligence v nejbližší době nenahradí novináře, shodli se v diskuzi Lupy technologičtí publicisté Petr Koubský a Pavel Kasík. Debata, kterou moderoval šéfredaktor Lupy David Slížek, se konala při příležitosti 25. narozenin serveru
17. 4. 2023

Redakce Lupy k narozeninám naplánovala sérii článků a podcastů o umělé inteligenci. Součástí speciálu je také několik diskuzních setkání, na nichž pozvaní hosté rozebírají toto téma z různých úhlů. 

První setkání se týkalo dopadu zavádění AI na média. Právě proto jsme pozvali diskutovat novináře Petra Koubského z Deníku N a Pavla Kasíka z redakce Seznam Zpráv. Oba se tématu opakovaně věnují. Řeč ale nebyla jen o médiích. 

Koubský přirovnal během debaty nástup umělé inteligence k situaci, která panovala v 18. století během první fáze průmyslové revoluce. Tehdy najednou přišla síla strojů a nahradila sílu zvířat a lidí. Začala mohutná industrializace a vše bylo najednou jinak. Pro miliony lidí se proměnil život. Hlavně přechodné období, kdy se nové věci zaváděly do provozu, znamenalo spoustu potíží pro spoustu lidí. Museli se přizpůsobit, a to často dost bolestivým způsobem, uvedl. 

Záznam debaty si můžete pustit zde:

Čtěte dále

Employer branding, ESOP nebo agilita. Jaké trendy hýbou HR?

Jak efektivně růst spolu se svou značkou ukáže konference…

Tipy a návody pro kvalitní firemní komunikaci přímo z praxe…