Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

Ondřej Fryc (Reflex Capital): V podnikání nejlíp funguje, když si drbete, co vás svědí

Řada lidí chce podnikat, ale neví v čem. Začnou chodit na konference a přemýšlet, ale většinou vymyslí blbost, protože neřeší skutečný problém, říká někdejší majitel Mall.cz.
12. 7. 2018

Od Fruitisima přes Spaceknow a Brand Embassy až po Rekola – investice bývalého šéfa Mall.cz (a zakladatele této e-commerce firmy) Ondřeje Fryce na prvních pohled poletují od jednoho oboru k druhému. Přesto podle něj mají jedno společné:

„Nevybíráme si primárně obor, ale soustředíme se na zakladatele, abychom se do něj ‚zamilovali‘ a abychom věřili jeho nadšení. Tím se hodně lišíme od standardních venture capital investorů,“ vysvětluje v rozhovoru pro Lupu strategii svého fondu Reflex Capital.

„Chceme hrát první ligu a vybudovat Andreessen Horowitz střední a východní Evropy,“ věří si Fryc, který teď připravuje spuštění druhého fondu. V tom bude kromě svých spravovat také peníze dalších investorů.

Jak se cítí v roli investora, kdy a s kolika penězi začne druhý fond fungovat a jak poznat projekt, do kterého stojí za to peníze vložit – o tom mluví v dalším ze série videorozhovorů, které připravujeme ve spolupráci s Asociací pro elektronickou komerci (APEK).

Mimochodem – rozhovor proběhl v bývalé kanceláři exprezidenta Václava Havla na Rašínově nábřeží, v domě, který postavil jeho dědeček Vácslav Havel. Reflex Capital má nyní prostory pronajaté.

Ondřej Fryc vystoupí 25. září na konferenci E-Business Forum 2018. Pokud se tam s ním a dalšími osobnostmi české e-commerce chcete setkat, přihlaste se na stránkách Tuesday.cz.