Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

Pavel Zima (Seznam.cz): Chystáme nový videoportál pro naše i cizí videa

Seznam.cz v následujících měsících spustí nový videoportál. Divákům začne nabízet i videa jiných vydavatelství, stejně jako to nyní dělá u článků.
27. 3. 2019

Byla to sázka na něco nového, ale perfektně vyšla. A teď je výběr článků z cizích médií na titulní stránce Seznamu jedním z nejvíc rostoucích ziskových aktivit, říká Pavel Zima, ředitel pro exekutivu a komunikaci.

„Báli jsme se, že to bude mít negativní dopad na náš obsah, ale nestalo se tak,“ doplňuje Zima. Zároveň přiznává, že není úplně spokojený s tím, jaký obsah se do výběru dostává.

Seznam.cz proto před pár měsíci nabral další lidi do týmu, který se o titulní stránku portálu stará. Loni v listopadu Lupa.cz psala, že do firmy zamířil Matěj Hušek, bývalý ředitel digitálního obsahu vydavatelství Czech News Center (CNC). Za ním posléze přešli i další lidé, například Jiří Vítek nebo Ondřej Tolar.

Ve videorozhovoru pro server Lupa.cz Pavel Zima mluvil především o další novince, která s titulní stránkou Seznam.cz také úzce souvisí. Internetový vyhledávač se chystá na spuštění nového videoportálu, který by shromáždil na jednom místě veškerá videa z jeho vlastní produkce, a k tomu přidal videoobsah i od dalších různých médií. Firma o projektu mluvila už v loňském roce, ke spuštění ale nakonec dojde až letos.

„Máme už otestované některé varianty, veřejné spuštění plánujeme během příštích měsíců. Už také oslovujeme redakce, se kterými máme uzavřenou spolupráci při dodávání článků, jestli s námi půjdou i do videoobsahu,“ konstatuje Zima.

Jednotlivá videa by se měla zobrazovat i na titulní straně Seznamu po vzoru „feedu“ článků. Český internetový obr se také chce s vydavatelstvími dělit o zisky z reklamy, která se bude u videí zobrazovat.

Celý článek si můžete přečíst na serveru Lupa.cz, kde najdete i podcast.

Čtěte dále

Jak může reforma copyrightu s články 11 a 13 změnit…

Easy Event: Platforma, se kterou děláme akce rádi

Zbiejczuk: Nejpodceňovanější sociální sítí je dnes LinkedIn