Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

První platba proběhla ve firemní kantýně aneb Jak v Česku startují platby Apple Pay

Platební službu Apple Pay v Česku momentálně podporuje pět bank a také Twisto a stravenky Ticket Restaurant.
22. 2. 2019

V Česku dnes po dlouhém čekání, ve kterém nás předběhly i země, jako je Ukrajina, konečně byl spuštěn mobilní platební systém Apple Pay. V první vlně podporu nabízí domy Moneta Money Bank, Komerční banka, Česká spořitelna, Air Bank a mBank. Připojují se také platební služba Twisto a stravenky a benefity Ticket Restaurant.

Důvodů, proč start Apple Pay v Česku trval poměrně dlouho, může být několik. „Pro Apple je důležitých několik faktorů. Zajímá ho například, kolik se v dané zemi prodalo a používá iPhonů,“ popisuje pro Lupu Jakub Komenda, který se coby vedoucí týmu mobilního bankovnictví Smart Banka v Moneta Money Bank podílel i na nasazení Apple Pay. Roli hraje i to, kolik lidí se „naslepo“ snaží autorizovat platební kartu.

Moneta zároveň stojí za zřejmě první aktivací české platební karty v celém systému. „Na vývoji Apple Pay jsme začali pracovat v srpnu roku 2018, kdy proběhla i první aktivace neboli tokenizace naší karty. Přes iPhone jsme s ní platili v naší firemní kantýně,“ usmívá se Komenda.

Zbytek článku si můžete přečíst na webu Lupa.cz.

Zajímají vás platby, novinky ze světa financí a aktuality z bankovního sektoru? Zavítejte na Finanční konferenci, kde se tentokrát zaměříme na digitální identitu.

Čtěte dále

Vítáme v týmu mediálního analytika Filipa Rožánka

Jak na Instagramu pracovat s hashtagy a využít je ve svůj…

Tipy, jak mít na Instagramu to nejlepší bio