Menu Zavřít

Blog

Pořádáme odborné akce od školení až po velké celodenní konference. Online i offline. Podívejte se na ně.

Videorozhovor: Tomáš Čupr: Rohlík.cz se rozšíří do Maďarska, nejvíc peněz jsme propálili při učení

Příští rok spustíme Rohlík.cz v Maďarsku, je to zajímavější trh než třeba Bratislava, říká zakladatel internetového obchodu s potravinami Tomáš Čupr.
7. 9. 2018

Internetový supermarket Rohlík.cz má za sebou několik úspěšných měsíců. Před pár dny oznámil, že se v letošním prvním čtvrtletí poprvé po čtyřech letech od začátku fungování dostal do zisku (Rohlík letos plánuje tržby 2,5 miliardy).

Je to výsledek práce celého týmu, ladili jsme v naší službě každý detail, říká ve videorozhovoru pro Lupa.cz zakladatel služby Tomáš Čupr.

Letošní „jízda“ ale podle něj ještě nekončí. Kromě vyšších tržeb začíná společnost sondovat, jak by mohla rozšířit svou působnost za hranice Česka. Tomáš Čupr zmiňuje v rozhovoru, že se dívá „dvěma směry“: na západ, kdy by firma mohla začít působit v Německu, Rakousku nebo Švýcarsku, a na východ, kde jí největší smysl dává Maďarsko.

My jsme nejvíc peněz propálili na učení se. Postavit to, co máme dnes, znovu někde jinde, je už jen otázka pár desítek milionů korun, konstatuje Čupr.

Cílem Rohlíku bylo od začátku vytvořit koncept, který jednoduše vezmeme a postavíme do jiného města. Myslím, že jsme na to ready. V případě Budapešti nám takové rozšíření dává větší smysl než třeba Bratislava, dodává.

I německy mluvící země jsou podle něj zajímavé. Už jen kvůli tomu, že tam nakupování potravin online není tak rozšířené. Německý onlinový trh s potravinami je asi 0,5 %, je čtyřikrát, pětkrát menší než ten český, protože tam není dobrá služba, míní Čupr. Zároveň ale připouští, že v Německu nebo Rakousku bude případné rozšíření daleko těžší než právě v Maďarsku.

Jak se Tomáš Čupr dívá trh s potravinami v Česku? Jak fungují konkureční firmy a je tu prostor ještě na dalšího „hráče“? I o tom mluví v dalším ze série videorozhovorů, které připravujeme ve spolupráci s Asociací pro elektronickou komerci (APEK).

Tento článek vyšel na serveru Lupa.cz.

Čtěte dále

Dan Tržil: Vybudovat úspěšný podcast trvá měsíce. V Česku…

Deset důvodů, proč přijít na E-Business Forum

Martin Kasa (Pilulka.cz): Některé lékárny pořád nepochopily…